Kilpailut

Palokuntalaisten kilpailut

Liitto järjestää yhdessä pelastuslaitoksen kanssa Pohjois-Karjalan palokuntalaisille erilaisia urheilutapahtumia. Lajeina ovat mm. sähly, kaukalopallo ja sulkapallo.

Palokuntien SM-kilpailut

Pelastusopisto, Suomen Palopäällystöliitto ja Tapiola-ryhmä järjestävät vuosittain palokuntien SM-kilpailut (Jehu-malja ja Tapiola-pysti). Kilpailu järjestetään Palopäällystöliiton hyväksymien sääntöjen mukaan.

Pohjolan malja

Pohjolan Malja -kilpailun järjestää SPEK yhteistyössä Pohjolan ja sääntötoimikunnan kanssa joka kolmas vuosi. Kilpailun tarkoituksena on kehittää maamme vapaaehtoisten-, teollisuus-, laitos- ja puolivakinaisten palokuntien kalustonkäsittelytaitoa sekä sammutus- ja pelastusvalmiutta.

Sampo-malja

Valtakunnallinen Sampo-Malja -kilpailu järjestetään joka kolmas vuosi palokuntalaispäivien tai muun valtakunnallisen tapahtuman yhteydessä. Pelastusalan liitot voivat järjestää alueellaan Sampo-Pienoismalja -kilpailun vuosittain.

Kansainväliset kilpailut

Pohjois-Karjalan palomiehet ovat osallistuneet useana vuonna Karjalan Tasavallan palomieskilpailuihin Petroskoissa. Menestys on ollut vaihteleva, mutta kerran on tullut Suomeen koko kilpailun voitto.