Palokuntanuoret

Palokuntanuorisotoiminnan tarkoituksena on kerätä lapsia ja nuoria (7-17 -vuotiaita) yhteiskunnan kannalta hyödyllisen harrastuksen pariin.

Nuorisotyön kasvatuksellisena tavoitteena on tukea nuorten kehittymistä itsenäiseksi, osallistuviksi ja yhteistoimintaan soveltuviksi kansalaisiksi. Tavoitteena on myös vahvistaa vapaaehtoisen palokuntatoiminnan jatkuvuus.

Liiton nuorisotyönohjaajana toimii Anne Moilanen, lehmon VPK p. 040-4337310 ja sähköposti: anne.moilanen@pkpelastuslaitos.fi. Varaohjaajana toimii Juho Moilanen Lehmosta.

Naistyön ja liiton hallituksen edustaja toimikunnassa on Paula Salomaa.

Tulevia tapahtumia:

  • 15.-16.2.2020 Pohjois-Karjalan palokuntanuorten ja -naisten opintopäivät
  • 28.-29.3.2020 SPEK palokunta/verkostopäivät
  • 5.-11.7.2020 palokuntanuorten leiri MIkkelissä Etelä-Savossa
  • 24.-25.10.2020 SPEK palokuntalaispäivät

Palokuntanuorten taitomerkkipäivät

 Taitomerkkipäivä järjestetään tarvittaessa.

Vakuutusturva

Liiton kautta nuoriso- ja naisosastot sekä muut VPK:n kirjoissa olevat voivat liittyä edulliseen ryhmätapaturmavakuutukseen. Erillistä nimiluetteloa ei tarvita, vaan ilmoitetaan koko vakuutettava henkilömäärä. Vakuutus on voimassa palonsammutuksessa, harjoituksissa, kilpailuissa ja näytöksissä. Samoin paloasemaa tai -kalustoa kunnostettaessa, harjoitusohjelman mukaisessa urheilutapahtumassa, kuljetettaessa sairasta palopaikalta sairaalaan, pelastus- tai vastaavassa toiminnassa ja em. tilaisuuksien meno- ja paluumatkoilla.