Nou Hätä!

Nou Hätä! -kampanja tarjoaa pelastustaitojen opetusta 8.-luokkalaisten ikäryhmälle. Valtakunnallinen kampanja toteutetaan yhteistyössä peruskoulujen ja paikallisten palolaitosten kanssa. Kohderyhmä pyritään saavuttamaan mahdollisimman laajasti tavoitteena opastaa nuoria tärkeissä käytännön turvallisuustaidoissa, joiden avulla he voivat ehkäistä onnettomuuksia ja tapaturmia sekä toimia hätätilanteissa.

Kampanjaan osallistuu vuosittain noin 400 peruskoulua eri puolilla maata ja turvallisuustaitojaan pääsee kartuttamaan noin 40.000 koululaista. Nou Hätä! opetusta varten on runsaasti erilaista oppimateriaalia opettajille ja palokuntien kouluttajille sekä koululaisille.

Kampanjaan liittyy kolmitasoinen Nou Hätä! -kilpailu 8.-luokkalaisten muodostamille joukkueille. Nou Hätä! alkaa vuosittain tammikuussa pelastus- ja turvataitojen opiskelulla kouluissa ja huipentuu toukokuussa pelastusopistolla järjestettävään Nou Hätä! -loppukilpailuun.

Pohjois-Karjalan pelastuslaitos on aktiivisesti mukana kouluttamassa ja kilpailuttamassa  8-luokkalaisia Nou Hätä-kilpailun puitteissa. Ota yhteyttä lähimmän paloasemasi henkilöstöön ja sovi käytännön järjestelyistä. Käy myös tutustumassa Nou Hätä! -nettisivuihin.