Pohjois-Karjala - Muu tiedote - Kesäkausi huipentuu venetsialaisiin

TIEDOTE

13.08.2019 klo:14:37
Tapahtuman kuvaus / alkutiedot, pelastustoimenpiteet, valistustoimenpiteet ja muuta huomioitavaa:
13.08.2019 klo:14:29
- Ilotulitteiden ampumiseen tarvitset luvan

Mökkeily- ja veneilykauden päätösjuhlaa, venetsialaisia vietetään taas elokuun viimeisenä viikonloppuna. Tätä loppukesän huipennusta pidetään myös veden, tulen ja valon juhlana ja Suomen länsirannikolla juhlaan kuuluu perinteisesti ilotulitteiden ampuminen. Näillä perinteisillä venetsialaisten viettoalueilla pelastuslaitokset ovat päättäneet, että kuluttajille tarkoitettujen ilotulitteiden käytölle ei vaadita ilmoitusta kyseisenä ajankohtana.

Meillä, täällä Pohjois-Karjalassa on perinteitä maltillisempaan juhlintaan, joten ilotulitteiden käyttö ei ole sallittua ilman pelastusviranomaiselle tehtävää ilmoitusta.

- Yksityisille kuluttajille myytävien ilotulitteiden käytöstä tulee tehdä etukäteen ilmoitus pelastusviranomaiselle. Ilotulitusnäytöksestä ilmoitus tehdään puolestaan poliisille, riskienhallintapäällikkö Tommi Mukkala toteaa. Pelastusviranomainen tekee ilmoituksen perusteella asiasta päätöksen, jossa voidaan asettaa käytölle tarpeellisia ehtoja tai kieltää ilotulitteiden käyttö, jos siitä aiheutuu erityistä vaaraa. Jos luvan hakee ja sen saa, on vähintäänkin kohteliasta ilmoittaa ilotulitteiden käytöstä mökkinaapureille.

Päätös ilotulitteiden ampumisesta on maksullinen (61,50 €). Ilmoituskaavake löytyy pelastuslaitoksen verkkosivuilta: http://www.pkpelastuslaitos.fi/ilotulitusluvat

Laki vaarallisten kemikaalien ja räjähteiden käsittelyn turvallisuudesta 3.6.2005/390.

« Takaisin