Kiihtelysvaara - Muu tulipalo - Astianpesukone syttyi

TIEDOTE

30.05.2020 klo:12:47
Kesto: 1,5 tuntia toiminta päättynyt
Henkilövahingot:
Onnettomuudessa osallisena olleet henkilöt: 2
Ei henkilövahinkoja. Henkilövahinkotieto perustuu onnettomuuspaikalla tehtyyn ensiarvioon.
Yksiköitä lähetettiin paikalle seuraavasti:
Paikalle lähetettiin pelastushenkilöstöä seuraavilta paloasemilta:
- Kiihtelysvaara

Muita yksiköitä: RPK31
Tapahtuman kuvaus / alkutiedot, pelastustoimenpiteet, valistustoimenpiteet ja muuta huomioitavaa:
30.05.2020 klo:12:15
Rivitalohuoneiston omistaja oli laittanut astianpesukoneen päälle n.0,5h ennen ja hänen ollessa sisällä kuuli astianpesukoneesta poksahduksen ja samalla oli koneen ohjauspaneelista tullut sinisiä liekkejä. Asukas oli soittanut välittömästi hätäkeskukseen ja ottanut sen jälkeen huoneistosta oikeaoppisesti virrat pois pääkytkimestä. Tämän jälkeen poistuneet välittömästi huoneistosta.

Pelastuslaitoksen saavuttua paikalle suoritettiin savusta täyttyneeseen huoneistoon savusukellus, tilassa paloi astianpesukone, sekä osittain pöytätasoa ja lattialaminaattia pieni osa. Palovaroitin oli tilassa,joka toimi.

Suoritettiin astianpesukoneen pois vienti huoneistosta ja savu tuuletettiin asuinhuoneisto.Palo ei päässyt asunnon muihin rakenteisiin.
Vahingot rajoittuivat koneen ympärillä oleviin kalusteisiin ja pieneen savuvahinkoon.

Ainekset olisivat olleet suuremmallekin vahingolle, jos huoneiston asukkaat eivät olisi olleet kotona. Rivitalo käsitti kaikkiaan 5 asuinhuoneistoa.

Pelastuslaitos kiittää huoneiston omistajaa ripeästä ja oikeaoppisesta toiminnasta, jotta suuremmilta vahingoilta vältyttiin.

« Takaisin