Pohjois-Karjala - Muu tiedote - Ulkona liikkumista on syytä välttää, Päiviö -myrsky näyttää yön aikana todelliset piirteensä

TIEDOTE

30.06.2020 klo:21:41
Tapahtuman kuvaus / alkutiedot, pelastustoimenpiteet, valistustoimenpiteet ja muuta huomioitavaa:
30.06.2020 klo:21:39
Ulkona liikkumista on syytä välttää, Päiviö -myrsky näyttää yön aikana todelliset piirteensä

Pelastuslaitokselle on tullut klo 1730 jälkeen noin 130 tehtävää, joista suurin osa ovat olleet puu tiellä -tehtäviä. Pelastushenkilöstö on ahertanut ruuhkaksi kertyneiden tehtävien parissa koko illan etenkin maakunnan etelä- ja keskiosissa, mutta Ilmatieteen laitokselta saatujen tietojen mukaan myrsky tulee aiheuttamaan tehtäviä koko maakunnan alueella. ”Koska myrsky todennäköisesti vielä voimistuu ennen puolta yötä, tulee tarpeetonta ulkona liikkumista välttää”, kertoo päivystävä päällikkö Ville-Petteri Pulkkinen pelastuslaitoksen johtokeskuksesta. Vaarana on, että sekä irtain materiaali kaupunkiympäristössä, että kaatuvat puut eri puolilla maakuntaa ovat uhkana, mikäli tuuli merkittävästi voimistuu.


Omatoimisen varautumisen vinkit – vesi ja radio

Sähköverkkojen osalta maakunnassa on merkittävästi häiriöitä, tällä hetkellä sähköttömiä talouksia on yli 15000. Katkojen pitkittyessä voi vedensaanti häiriintyä, joten juomaveden osalta varautuminen kannattaa ”hyvän sään aikana”, tai ainakin kun sähköt vielä toimivat. Lisäksi kannattaa huomioida, että matkapuhelinverkoissa on jo nyt jonkin verran häiriöitä, joten patteriradio on varmin keino saada tietoa, mikäli sähkökatko pitkittyy eikä verkkoyhteyttä ole.

« Takaisin