Joensuu - Rakennuspalo - Palo kerrostalohuoneistossa

TIEDOTE 2

03.08.2020 klo:10:15
Henkilövahingot:
Onnettomuudessa osallisena olleet henkilöt: 2
Henkilövahinkotieto perustuu onnettomuuspaikalla tehtyyn ensiarvioon.
Yksiköitä lähetettiin paikalle seuraavasti:
Paikalle lähetettiin pelastushenkilöstöä seuraavilta paloasemilta:
- Joensuu

Tapahtuman kuvaus / alkutiedot, pelastustoimenpiteet, valistustoimenpiteet ja muuta huomioitavaa:
03.08.2020 klo:08:35
Joensuussa Pursitiellä syttyi uhkaava tulipalo neljäkerroksisen kerrostalon kolmannen kerroksen huoneiston keittiötilassa, palosta ilmoitti yläpuolisen huoneiston asukas joka oli havahtunut savun hajuun sekä palovaroittimen ääneen. Pelastushenkilöstön saapuessa kohteeseen palohuoneiston ikkunoista tuli savua ja savu oli levinnyt myös porrashuoneessa kahden ylimmän kerroksen tasolle. Pelastushenkilöstö suoritti sammutushyökkäyksen palavaan huoneistoon ja varmisti, että asunnossa eikä porrashuoneessa ollut enää henkilöitä. Suurin osa henkilöistä oli poistunut rakennuksesta ennen pelastushenkilöstön saapumista, loput evakuoitiin kun tilanne porrashuoneessa sen mahdollisti.

Asuinrakennuksessa kyseisessä rapussa olevissa asunnoissa oli tapahtumahetkellä kaikkiaan hieman yli 10 henkilöä. Asunnossa olleet kaksi henkilöä loukkaantuivat lievästi hengitettyään savua, muut rakennuksessa olleet henkilöt eivät loukkaantuneet tilanteessa.

Palohuoneisto kärsi palon seurauksena huomattavia vahinkoja sekä muuhun rakennukseen aiheutui palon seurauksena laajoja savuvahinkoja. Pelastusyksiköitä kohteeseen hälytettiin Joensuusta, Reijolasta ja Kontiolahdelta.

« Takaisin