Eno - Rakennuspalo - Enon Höyläämö tuhoutui tulipalossa

TIEDOTE 2

10.08.2020 klo:01:56
Henkilövahingot:
Ei henkilövahinkoja. Henkilövahinkotieto perustuu onnettomuuspaikalla tehtyyn ensiarvioon.
Yksiköitä lähetettiin paikalle seuraavasti:
Paikalle lähetettiin pelastushenkilöstöä seuraavilta paloasemilta:
- Eno
- Joensuu
- Juuka
- Kontiolahti
- Lehmo
- Lieksa
- Uimaharju

Tapahtuman kuvaus / alkutiedot, pelastustoimenpiteet, valistustoimenpiteet ja muuta huomioitavaa:
10.08.2020 klo:18:20
Ahvenisella sijaitseva Enon Höyläämö tuhoutui tulipalossa sunnuntaina. Alueella oli useita eri rakennuksia, joista suurin osa tuhoutui palossa. Henkilövahinkoja tilanteessa ei syntynyt.

Palon syyksi epäillään ukkosta. Palo havaittiin ukkosen jälkeen ensimmäisenä purusiilossa.

Pelastuslaitoksen yksiköitä hälytettiin paikalle laajalta alueelta, mutta tulipalon etenemisnopeus on niin nopea, että pitkillä etäisyyksillä palon ajoissa kiinni saaminen on haastavaa, tai mahdotonta.

Palon sammuttaminen ei ollut enää mahdollista siinä vaiheessa kun ensimmäinen pelastusyksikkö oli paikalla. Palo oli kehittynyt liian suureksi ja sammuttajat olivat tilanteessa altavastaajana.
Paikalla ollut trukki, sekä yksi rakennus jossa oli puutavaraa, saatiin suojattua. Palopaikan läheisyydessä oli myös polttoainesäiliö, jonka suojaamiseen piti käyttää resursseja.

Pelastuslaitoksen henkilökuntaa oli paikalla yli 20 henkilöä. Pelastusyksiköitä oli tilanteessa Lieksasta, Joensuusta, Enosta, Uimaharjusta, Juuasta, Kontiolahdelta, sekä Lehmosta. Jälkisammutustyöt jatkuu palopaikalla ainakin maanantai-aamuun asti ja alue voi savuta vielä pitkäänkin.


Pelastuslaitoksella oli sunnuntai iltaan useita muitakin tehtäviä maakunnassa. Ahvenisen rakennuspalohälytyksestä eteenpäin, yhden tunnin sisällä oli alueellamme yhteensä 8kpl muuta tehtävää.

« Takaisin