Juuka - Tarkistus-/varmistustehtävä - Avunhuutoja Pieliseltä

TIEDOTE

26.09.2020 klo:22:49
Kesto: 2 tuntia toiminta päättynyt
Yksiköitä lähetettiin paikalle seuraavasti:
Paikalle lähetettiin pelastushenkilöstöä seuraavilta paloasemilta:
- Joensuu
- Juuka

Poliisipartioita: 1
Ambulansseja: 2
Tapahtuman kuvaus / alkutiedot, pelastustoimenpiteet, valistustoimenpiteet ja muuta huomioitavaa:
26.09.2020 klo:20:40
Pelastuslaitokselle hälytys, jonka mukaan Pieliseltä oli kuulunut kolinaa sekä tämän jälkeen avunhuutoja. Avunhuudot olivat kuuluneet Juuan Juntulankylän sekä Vinkariniemen väliseltä vesialueelta. Vesialueelta oli hätäilmoituksen aikaan myös näkynyt valoja.

Pelastuslaitokselta paikalle lähtivät kaksi veneyksikköä henkilöstöineen Juuan paloasemalta, vesisukeltajat Joensuun paloasemalta sekä ensihoitoyksiköt Juuan ja Nurmeksen paloasemilta.

Paikalla ensimmäisenä olleet ensihoitajat lähtivät tiedustelemaan vesialuetta hätäilmoituksen tehneen talon isännän veneellä hänen kanssaan. Myöhemmin paikalle saapui Juuan paloaseman veneyksikkö, joka tiedusteli lähisaaret ja rantoja. Joensuun paloaseman vesisukellusyksikön henkilöstö tiedusteli vastarannan puolelta. Vesi- tai ranta-alueilta ei tavoitetuttu ketään avun tarvitsijaa, myöskään avunhuutoja tai muita merkkejä vedessä olevista henkilöistä ei havaittu.

Lähellä tapahtuma-aikaa kyseisellä vesialueella oli liikkunut vene, jonka kyydissä olleita henkilöitä ei tavoitettu.

Pelastustoimet paikalla on päätetty.

Pelastuslaitos kiittää hätäilmoituksen tehneen talonväen toimintaa ja avustamista pelastustoiminnassa.

Mikäli kyseisellä vesialueella liikkuneilla henkilöillä on tietoa tapahtumasta pyydetään olemaan yhteydessä Juuan paloasemaan p. 013 330 9241 tai päivystävään palomestariin p. 013 330 9203

« Takaisin