Pohjois-Karjala - Muu tehtävä - Pelastustoimen tehtäviä Pielisen-Karjalassa

TIEDOTE

04.12.2020 klo:07:55
Kesto: 8 tuntia toiminta päättynyt
Henkilövahingot:
Ei henkilövahinkoja. Henkilövahinkotieto perustuu onnettomuuspaikalla tehtyyn ensiarvioon.
Yksiköitä lähetettiin paikalle seuraavasti:
Paikalle lähetettiin pelastushenkilöstöä seuraavilta paloasemilta:
- Juuka
- Nurmes
- Valtimo

Tapahtuman kuvaus / alkutiedot, pelastustoimenpiteet, valistustoimenpiteet ja muuta huomioitavaa:
03.12.2020 klo:09:45
Klo 9.45 hälytettiin Valtimon ja Nurmeksen paloasemien pelastushenkilöstöä Valtimon pitäjän Koppelontielle, jossa puutavararekka oli kaatunut mäessä. Puuauto oli liukunut hiljaisesta vauhdista ojaan vetoauton päätyessä kyljelleen ja kärrin jäädessä tielle pystyyn. Puuauton kuljettaja ei loukkaantunut tapahtuneessa, mutta ei päässyt omin avuin pois ohjaamosta. Pelastushenkilöstö avusti kuljettajan ulos ajoneuvosta. Koppelontie oli poikki liikenteeltä torstaipäivän ajan, kun ajoneuvoa nostettiin ojasta. Liikenne paikalla oli ohjattu kiertotien kautta.

Klo 11:44 Edelliseltä tehtävältä vapautunut Nurmeksen paloaseman henkilöstö varautui lähtemään venekalustolla ensihoidon avustamistehtävälle Nurmeksen Porosaareen. Pelastushenkilöstön suorittamaa venekuljetusta ei kuitenkaan tarvittu ensihoidon tavoitettua potilas mantereelle päässyt potilas.

Klo 14:56 Hälytettiin Juuan ja Nurmeksen paloasemat Paalasmaantiellä syttyneeseen rakennuspaloon. Hätäilmoituksen tehnyt mieshenkilö oli syttymässä lämpökeskukseen tulta, kun huomasi palon levinneet lämmityskattilan ulkopuolelle. Mies poistui tilasta ja sulki matkallaan oven. Lämpökeskushuone oli sijaitsi omakotitalon betonisessa kellarissa. Juuan paloaseman savusukeltajat tekivät sammutushyökkäyksen kellaritiloihin ja saivat palon sammumaan nopeasti. Juuan ja Nurmeksen pelastushenkilöstö suoritti paikalla sammutusraivaus ja savutuuletusta sekä varmisti, ettei palo ole levinnyt rakennuksen muihin tiloihin. Rakennus kärsi tapahtuneessa palo-, noki- ja savuvahinkoja. Tapahtuneesta ei aiheutunut henkilövahinkoja.

« Takaisin