Kitee - Rakennuspalo - Rivitalon asuinhuoneistossa tulipalo

TIEDOTE 2

04.04.2021 klo:10:16
Henkilövahingot:
Ei henkilövahinkoja. Henkilövahinkotieto perustuu onnettomuuspaikalla tehtyyn ensiarvioon.
Yksiköitä lähetettiin paikalle seuraavasti:
Paikalle lähetettiin pelastushenkilöstöä seuraavilta paloasemilta:
- Kitee
- Tohmajärvi

Tapahtuman kuvaus / alkutiedot, pelastustoimenpiteet, valistustoimenpiteet ja muuta huomioitavaa:
04.04.2021 klo:08:35
Kiteellä Puhoksentiellä kuuden asunnon rivitalossa syttyi tulipalo. Hälytys tuli pelastuslaitokselle sunnuntai aamuna puoli yhdeksän jälkeen. Palo oli rakennuksen keskivaiheilla olevassa asunnossa.

Pihalla olleet ihmiset olivat havainneet savun hajua ja tehneet hätäilmoituksen. Pelastuslaitoksen tullessa paikalle huoneistossa oli varsin pitkälle kehittynyt alkupalo. Paloa oli jo seinä- ja kattorakenteissa, mutta yleissyttymistä ei vielä ollut tapahtunut.

Pelastuslaitoksen henkilöstö käytti palon rajoittamiseen heittosammutinta. Tällä oli merkittävä vaikutus palon leviämisen estämiseen. Heittosammutin on huoneistoon sisälle heitettävä sammutin, joka hidastaa, tai jopa sammuttaa rajatussa sisätilassa olevan tulipalon.

Pelastushenkilöstö on purkanut seinä ja kattorakenteita ja avannut yläpohjaa. Rivitalon yläpohjassa ei ollut palo-osastointeja, joka on normaalia tämän ikäiselle rivitalorakennukselle. Palo olisi levinnyt koko rakennuksen matkalle, mutta pelastuslaitoksen toimin palon leviäminen yläpohjassa saatiin estettyä.

Tilanteessa ei tullut henkilövahinkoja.
Syttymisasunto on palon jälkeen asuinkelvoton ja viereinen asunto kärsi pahoja savuvahinkoja. Rivitalossa on yksityisessä omistuksessa olevia asuntoja.

Pelastuslaitoksen henkilöstöä oli paikalla 19 henkilöä. Toiminta jatkuu jälkivarmistustoimissa vielä noin tunnin ajan.

Palon havaitseminen, hätäilmoituksen teko ja pelastuslaitoksen toiminta esti palon leviämisen koko rakennuksen laajuudelle.

« Takaisin