Pohjois-Karjala - Liikenneonnettomuus - Lumimyräkkä työllisti pelastuslaitosta

TIEDOTE

20.10.2021 klo:19:03
Kesto: 6 päivää toiminta käynnissä
Yksiköitä lähetettiin paikalle seuraavasti:
Paikalle lähetettiin pelastushenkilöstöä seuraavilta paloasemilta:
- Hammaslahti
- Juuka
- Heinävesi
- Karvio
- Kitee
- Lieksa
- Liperi
- Outokumpu
- Polvijärvi
- Viinijärvi
- Ylämylly

Tapahtuman kuvaus / alkutiedot, pelastustoimenpiteet, valistustoimenpiteet ja muuta huomioitavaa:
20.10.2021 klo:19:00
Matalapaineen mukanaan tuoma lumimyräkkä aiheutti pelastuslaitokselle runsaasti tehtäviä. Klo 19 mennessä tehtäviä on ollut kaikkiaan 18 kpl, joista 15 on ollut liikenneonnettomuuksia. Lisäksi kaksi tehtävää on johtunut tielle kaatuneista puista. Onni onnettomuudessa on kuitenkin ollut se, että onnettomuuksissa on vältytty pääosin henkilövahingoilta. Yhdessä tehtävässä ensihoitoyksikkö kuljetti henkilön tarkastettavaksi.

Liikenneonnettomuuksia oli Liperissä 3 kpl, Polvijärvellä 3 kpl, Heinävedellä 4 kpl, Lieksassa 2 kpl ja Outokummussa 2 kpl. Uhkaavin tilanne oli Polvijärvellä, missä linja-auto suistui ojaan ja onnettomuudessa osallisena oli 5 henkilöä, jotka eivät olleet loukkaantuneet. Pääosa tieltä suistuneista ajoneuvoista oli henkilöautoja. Myös raskaalle liikenteelle tiellä oleva loska aiheutti hankaluuksia.

Pääosin onnettomuuksissa ei ollut pelastuslaitoksella muuta tehtävää kuin ajoneuvon merkkaaminen.

Pelastuslaitos sai ilmoituksia samoista ojassa olleista autoista ohiajaneilta ihmisiltä. Pelastuslaitos muistuttaa, että onnettomuuspaikalle on syytä pysähtyä turvalliseen kohtaan ja varmistaa tilanne ennen soittamista hätänumeroon.

« Takaisin