Palokuntanuoret

Palokuntanuorisotoiminnan tarkoituksena on kerätä lapsia ja nuoria (7-17 -vuotiaita) yhteiskunnan kannalta hyödyllisen harrastuksen pariin.

Palokuntanuorisotyön  tavoitteena on tukea nuorten kehittymistä itsenäiseksi, osallistuviksi ja yhteistoimintaan soveltuviksi kansalaisiksi. Tavoitteena on myös vahvistaa vapaaehtoisen palokuntatoiminnan jatkuvuus.

Liiton nuorisotyönohjaajana toimii Anne Lappalainen, Lehmon VPK p. 040-4337310 ja sähköposti: anne.moilanen@pkpelastuslaitos.fi. 

 

Tulevia tapahtumia v. 2022 :

  • viikkoharjoituksia osastoissa
  • 3.-9.7. Valtakunnallinen Eldis -palokuntaleiri Helsingissä, tutustu TÄSTÄ

Palokuntanuorten taitomerkkipäivät

 Taitomerkkipäivä järjestetään tarvittaessa.

Vakuutusturva

Liiton kautta nuoriso- ja naisosastot sekä muut VPK:n kirjoissa olevat voivat liittyä edulliseen ryhmätapaturmavakuutukseen. Erillistä nimiluetteloa ei tarvita, vaan ilmoitetaan koko vakuutettava henkilömäärä. Vakuutus on voimassa palonsammutuksessa, harjoituksissa, kilpailuissa ja näytöksissä. Samoin paloasemaa tai -kalustoa kunnostettaessa, harjoitusohjelman mukaisessa urheilutapahtumassa, kuljetettaessa sairasta palopaikalta sairaalaan, pelastus- tai vastaavassa toiminnassa ja em. tilaisuuksien meno- ja paluumatkoilla.