hallinto.jpg

Töihin pelastuslaitokselle?

Pelastuslaitos huolehtii koko Pohjois-Karjalan alueella pelastustoimen ja ensihoidon palveluiden tuottamisesta. Lähdemme vuosittain noin 43000 kertaa auttamamaan maakuntamme alueen ihmisiä joko pienemmässä tai suuremassa hädässä. Lisäksi meille on tärkeää, että asumme ja elämme turvallisessa ympäristössä eikä onnettomuuksia sattuisi.

Meitä on tekemässä turvallisuustyötä 250 päätoimista pelastustoimen ja ensihoidon ammattilaista sekä 450 vapaaehtoista toimenpidepalkkaista palokuntalaista. Vuoden jokaisena päivänä ympäri vuorokauden on lähtövalmiudessa vähintään 74 palomiestä tai ensihoitajaa.

  • Jos etsit avoimia työpaikkoja,
  • tai jos kiinnostuit palokuntatoiminnasta..

..Rullaille sivua alaspäin, kerromme lisää!

Avoimet tehtävät

Pelastuslaitoksen avoimet tehtävät löytyvät täältä: http://www.siunsote.fi/avoimet-tyopaikat

Palokuntatoiminta

Hälytysosastot

Toimenpidepalkkaiset palokuntalaiset muodostavat ison ja tärkeän osan Pohjois-Karjalan pelastustoiminnan valmiudesta. Palokuntatoiminta on antoisaa yhdessäoloa ja fyysisesti vaativaa toimintaa, jonka keskiössä on toisten auttaminen. Etsimme jatkuvasti uusia henkilöitä mukaan toimintaan. Tehtäviä löytyy kaikille!

Sopimuspalokuntalaiseksi voi liittyä kuka tahansa, nuhteettoman taustan omaava täysi-ikäinen henkilö. Sopimuspalokuntalaiset ovat työsuhteessa Pohjois-Karjalan pelastuslaitos-liikelaitokseen, eli voidaan puhua sivutoimesta.
Sopimuspalokuntalaiselle tarjotaan asianmukainen ja toiminnan vaatimat varusteet, työterveyshuolto, vakuutus toimintaan työsopimuksen myötä sekä kattava koulutus, joka oikeuttaa toimintaan hälytysosastossa. Palokuntakoulutuksesta on toki hyötyä niin työelämässä kuin vapaallakin. Lisätietoa saat peruskursseista ja koulutuksista täältä.

Palokuntatoimintaan mukaan haluava henkilö ottaa yhteyttä lähimpään paloasemaan (pl. Joensuu, yhteys Joensuun VPK) ja sopii tapaamisen asemavastaavan kanssa, katso yhteystiedot linkistä!

Palokuntanaiset

Tiedot päivitetään myöhemmin.

Palokuntanuoret

Palokuntanuorisotoiminnan tarkoituksena on kerätä lapsia ja nuoria (7-17 -vuotiaita) yhteiskunnan kannalta hyödyllisen harrastuksen pariin.

Nuorisotyön kasvatuksellisena tavoitteena on tukea nuorten kehittymistä itsenäiseksi, osallistuviksi ja yhteistoimintaan soveltuviksi kansalaisiksi. Tavoitteena on myös vahvistaa vapaaehtoisen palokuntatoiminnan jatkuvuus.

Liiton nuorisotyönohjaajana toimii Anne Moilanen Lehmon VPK:sta, sähköposti: moilanen.anne@outlook.com.

Naistyön ja liiton hallituksen edustaja toimikunnassa on Paula Salomaa, paula.salomaa@pkpelastuslaitos.fi.

Henkilöstösuunnittelija

Hanna-Riikka Mattila

013 330 9157

etu.suku@pkpelastuslaitos.fi