hallinto.jpg

Töihin pelastuslaitokselle?

Pidämme hyvinvoivaa, ammattitaitoista ja sitoutunutta henkilöstöä erityisenä vahvuutenamme. Tarjoamme myös mielenkiintoisen ja merkittävän harrastuksen ja sivutoimen pelastusalasta kiinnostuneille. Olemme osa 8000 henkilön maakunnallista organisaatiota ja siksi meillä on tarjota erilaisia urapolkuvaihtoehtoja sinulle ja läheisillesi.

Teemme työtä koko maakunnan alueella

Joensuussa ja Lieksassa pelastustehtävät hoidetaan 24h työvuorosta ja ensihoitoa tehdään 12h kaksivuorojärjestelmässä. Kaksivuorotyötä 12h työajalla tehdään Nurmeksen, Juuan, Enon, Ilomantsin, Kontiolahden, Tohmajärven, Kiteen, Hammaslahden ja Joensuun paloasemilla. Outokummun, Polvijärven, Liperin ja Lieksan paloasemilla siirrytään kaksivuorotyöstä poikkeusluvan mukaiseen 24h työvuoroon lokakuusta 2019 alkaen.

  • pidämme hyvinvoivaa, ammattitaitoista ja sitoutunutta henkilöstöä erityisenä vahvuutenamme
  • tuemme laajasti osaamisen kehittämistä
  • kehitämme toimintaamme positiivisen palautteen kautta
  • luomme uusia toimintamalleja maakunnan turvallisuuden parantamiseksi
  • olemme osa 8000 henkilön maakunnallista organisaatiota ja siksi meillä on tarjota erilaisia urapolkuvaihtoehtoja sinulle ja läheisillesi

Alasta kiinnostuneiden kannattaa huomioida, että vuoden 2022 loppuun mennessä laitokseltamme eläköityy 9 pelastajaa ja yhteensä 18 pelastusalan ammattilaista!

 

Tuemme pelastajakoulutuksen aloittavia

Hakemusten perusteella tarjoamme virka-asun lainaan Pelastusopistossa opinnot aloittaville. Toivomme tulevan pelastajan sitoutuvan tällä tavoin työskentelemään pelastuslaitoksellamme. Puoli vuotta opiskelleiden on mahdollista työskennellä maakunnan pienemmillä paloasemilla päivätöissä. Vuoden opiskelleet soveltuvat myös ensihoidon tehtäviin. Valmistuneiden pelastajien työllistymismahdollisuudet ovat laajemmat.

Yleensä ura alkaa maakunnan paloasemilta ja heti uran alussa tarjoamme mahdollisuutta aloittaa lähihoitajaopinnot oppisopimuksella. Palomies-ensihoitajana työskentely edellyttää terveydenhuollon tutkintoa ja meillä tämän koulutuksen pystyy saavuttamaan työn ohella.  Pohjois-Karjalan pelastuslaitos tuottaa maakunnan ensihoitopalvelut ja 15 paloasemalla 26:sta työskentelee pelastaja-taustaisia henkilöitä myös ensihoidossa.

Mikäli haluat hakea tukea, täytä lomake!

 

Päällystö- ja asiantuntijatehtäviä tarjolla

Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksella on lähivuosina jatkuva tarve päällystöhenkilöistä esimies- ja asiantuntijatehtäviin. Jos olet kiinnostunut työskentelemään Pohjois-Karjalassa, soita palopäällikkö Lari Parkkiselle (p. 050 349 3785) tai palopäällikkö Yrjö Jantuselle (p. 050 522 6079) ja neuvotellaan asiasta!

Seuraa ilmoituksiamme avoimista tehtävistä täältä. Myös päällystötutkinnon aloittavat voivat hakea tukea pelastuslaitokseltamme. Opintojen aikana on mahdollista työllistyä maakunnan erilaisiin esimies- ja asiantuntijatehtäviin.

 

Avoimet tehtävät

Pelastuslaitoksen avoimet tehtävät löytyvät täältä: http://www.siunsote.fi/avoimet-tyopaikat

 

Sivutoimiset ovat olennainen osa hälytysvalmiuttamme!

Hälytysosastot

Sivutoiminen pelastushenkilöstö muodostaa ison ja tärkeän osan Pohjois-Karjalan pelastustoiminnan valmiudesta. Palokuntatoiminta on antoisaa yhdessäoloa ja fyysisesti vaativaa toimintaa, jonka keskiössä on toisten auttaminen. Etsimme jatkuvasti uusia henkilöitä mukaan toimintaan. Tehtäviä löytyy kaikille!

Sivutoimiseksi voi liittyä kuka tahansa, nuhteettoman taustan omaava täysi-ikäinen henkilö. He ovat työsuhteessa Pohjois-Karjalan pelastuslaitos-liikelaitokseen. Sivutoimiselle pelastushenkilöstölle tarjotaan asianmukainen ja toiminnan vaatimat varusteet, työterveyshuolto, vakuutus toimintaan työsopimuksen myötä sekä kattava koulutus, joka oikeuttaa toimintaan hälytysosastossa. Koulutuksesta on toki hyötyä niin työelämässä kuin vapaallakin.

Toimintaan mukaan haluava henkilö: Ottaa yhteyttä lähimpään paloasemaan (Joensuussa ota yhteyttä Joensuun VPK) ja sovi tapaaminen yhteyshenkilön kanssa!

Palokuntanuoret

Palokuntanuorisotoiminnan tarkoituksena on tarjota lapsille ja nuorille antoisa ja erittäin hyödyllinen harrastus. Meidän toimintaan voi osallistua 7-17 -vuotiaita lapsia ja nuoria.

Nuorisotoiminnan kasvatuksellisena tavoitteena on tukea nuorten kehittymistä itsenäiseksi, osallistuviksi ja yhteistoimintaan soveltuviksi kansalaisiksi. Tavoitteena on myös vahvistaa pelastuslaitoksen hälytysvalmiutta kunhan riittävä koulutustaso ja ikä on saavutettu.

Nykyisistä pelastajista, ensihoitajista suuri osa ja jopa pelastusjohtajammekin on aloittanut uransa nuorisotoiminnan kautta!

Ota yhteyttä lähimpään paloasemaan!

Liiton nuorisotyönohjaajana toimii Anne Moilanen Lehmon VPK:sta, sähköposti: moilanen.anne@outlook.com.

 

Palokuntanaiset

Naistyön ja liiton hallituksen edustaja toimikunnassa on Paula Salomaa, paula.salomaa@pkpelastuslaitos.fi.


 

Henkilöstösuunnittelija

Hanna-Riikka Mattila

013 330 9157

etu.suku@pkpelastuslaitos.fi