hallinto.jpg

Töihin pelastuslaitokselle?

Jos työ pelastuslaitoksella kiinnostaa Sinua, voit jättää avoimen hakemuksen meille koska tahansa. Muistathan tarkkailla myös avoimena olevia työpaikkoja.

Pelastuslaitos huolehtii koko Pohjois-Karjalan alueella pelastustoimen ja ensihoidon palveluiden tuottamisesta. Lähdemme vuosittain noin 43000 kertaa auttamamaan maakuntamme alueen ihmisiä joko pienemmässä tai suuremassa hädässä. Lisäksi meille on tärkeää, että asumme ja elämme turvallisessa ympäristössä eikä onnettomuuksia sattuisi.

Meitä on tekemässä turvallisuustyötä 250 päätoimista pelastustoimen ja ensihoidon ammattilaista sekä 450 vapaaehtoista toimenpidepalkkaista palokuntalaista. Vuoden jokaisena päivänä ympäri vuorokauden on lähtövalmiudessa vähintään 74 palomiestä tai ensihoitajaa.

  • Jos etsit avoimia työpaikkoja,
  • jos sinua kiinnostaa keikkatyö pelastuslaitoksella ensihoidossa tai palomiehenä
  • tai jos kiinnostuit palokuntatoiminnasta..

 

..Rullaille sivua alaspäin, kerromme lisää!

Avoimet tehtävät

Pelastuslaitoksen avoimet tehtävät löytyvät täältä: http://www.siunsote.fi/avoimet-tyopaikat

 

Keikkalaiset

Etsimme jatkuvasti sijaisrinkiimme ensihoitajia ja palomiehiä määräaikaisia miehistötehtäviä varten. Määräaikaisilla tehtävillä tarkoitetaan kaikkea lyhytaikaisista "keikkatöistä" (alle 13 päivää kestävät sopimukset) pidempiin vuosiloman ym. sijaisuuksiin.

Voit olla joko terveydenhuolto- tai pelastusalan opiskelija tai jo kokenut ammattilainen. Jos haluat keikkalaiseksi, täytä avoin hakemus ja lähetä se sähköpostilla osoitteeseen rekry@pkpelastuslaitos.fi. Otamme sinuun yhteyttä ja tarvittaessa kutsumme sinut haastatteluun. Haastattelussa kartoitamme osaamisesi ja kerromme, miten keikkailuprosessi toimii.

Palokuntatoiminta

Hälytysosastot

Toimenpidepalkkaiset palokuntalaiset muodostavat ison ja tärkeän osan Pohjois-Karjalan pelastustoiminnan valmiudesta. Palokuntatoiminta on antoisaa yhdessäoloa ja fyysisesti vaativaa toimintaa, jonka keskiössä on toisten auttaminen. Etsimme jatkuvasti uusia henkilöitä mukaan toimintaan. Tehtäviä löytyy kaikille!

Sopimuspalokuntalaiseksi voi liittyä kuka tahansa, nuhteettoman taustan omaava täysi-ikäinen henkilö. Sopimuspalokuntalaiset ovat työsuhteessa Pohjois-Karjalan pelastuslaitos-liikelaitokseen, eli voidaan puhua sivutoimesta.
Sopimuspalokuntalaiselle tarjotaan asianmukainen ja toiminnan vaatimat varusteet, työterveyshuolto, vakuutus toimintaan työsopimuksen myötä sekä kattava koulutus, joka oikeuttaa toimintaan hälytysosastossa. Palokuntakoulutuksesta on toki hyötyä niin työelämässä kuin vapaallakin. Lisätietoa saat peruskursseista ja koulutuksista täältä.

Palokuntatoimintaan mukaan haluava henkilö ottaa yhteyttä lähimpään paloasemaan (pl. Joensuu, yhteys Joensuun VPK) ja sopii tapaamisen asemavastaavan kanssa, katso yhteystiedot linkistä!

Palokuntanaiset

Tiedot päivitetään myöhemmin.

Palokuntanuoret

Palokuntanuorisotoiminnan tarkoituksena on kerätä lapsia ja nuoria (7-17 -vuotiaita) yhteiskunnan kannalta hyödyllisen harrastuksen pariin.

Nuorisotyön kasvatuksellisena tavoitteena on tukea nuorten kehittymistä itsenäiseksi, osallistuviksi ja yhteistoimintaan soveltuviksi kansalaisiksi. Tavoitteena on myös vahvistaa vapaaehtoisen palokuntatoiminnan jatkuvuus.

Liiton nuorisotyönohjaajana toimii Heli Kupiainen Polvijärveltä, p. 050 386 3720 ja sähköposti: heli.kupiainen@pkpelastuslaitos.fi. Varaohjaajana toimii Juho Moilanen Lehmosta.

Nuorisotyötoimikunnan muut jäsenet 2017 ovat:

  • Jani Lamberg, Kontiolahti
  • Timo Nevalainen Eno
  • Santtu Vaittinen, Kitee
  • Juho Moilanen Lehmo
  • Jussi Mutikainen, Liperi
  • Anne Lappalainen, Lehmo

Naistyön ja liiton hallituksen edustaja toimikunnassa on Paula Salomaa.

Henkilöstösuunnittelija

Hanna-Riikka Mattila

013 330 9157

etu.suku@pkpelastuslaitos.fi