Saavutettavuusseloste

Saavutettavuus on meille arvokas asia. Haluamme olla lähellä maakuntamme asukkaita niin arkisissa kohtaamisissa kuin digitaalisesti. Valitettavasti nykyinen sivustomme ei kaikilta osin täytä saavutettavuusvaatimuksia. Meillä onkin parasta aikaa työnalla uusi sivusto. Pyrimme huomioimaan saavutettavuuden sosiaalisen median kanavissamme.

Saavutettavuusseloste Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen -sivustosta

Organisaation nimi: Pohjois-Karjalan pelastuslaitos

Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua pkpelastuslaitos.fi ja on laadittu / päivitetty 23.09.2020. Palvelua koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia.

Olemme arvioineet palvelun saavutettavuuden itse.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Sivusto ei täytä kaikilta osin saavutettavuusvaatimuksia. Nykyinen sivusto ollaan sulkemassa ja tilalle ollaan julkaisemassa uusi saavutettavuusvaatimukset täyttävä sivusto syksyn 2020 tai kevään 2021 aikana. Vanhan verkkoalustan ominaisuuksia ei voida päivittää ja se olisi kohtuuton työ.

Muut puutteet saavutettavuudessa

Sivustolla on pdf-muotoisia lomakkeita ja oppaita, jotka eivät täytä saavutettavuusvaatimuksia. Asiointi siirtyy erillisiin sähköisiin asiointipalveluihin vuosina 2020-2021. Lomakkeet tehdään saavutettaviksi asiointipalveluun siirtämisen yhteydessä.

Palvelussa on ennen 23.9.2018 julkaistuja tiedostoja, jotka eivät ole kaikilta osin saavutettavia. Laki ei edellytä, että ennen 23.9.2018 julkaistuja tiedostoja tehdään takautuvasti saavutettaviksi. Uudempien tiedostojen saavutettavuus tarkastetaan ja korjataan ennen uudella sivustolla julkaisua

Palvelussa on ennen 23.9.2020 julkaistuja videoita, jotka eivät ole kaikilta osin saavutettavia. Laki ei edellytä, että ennen 23.9.2020 julkaistuja videoita tehdään takautuvasti saavutettaviksi.

Sosiaalisen median kanavat

Pyrimme huomioimaan saavutettavuusvaatimukset myös julkaisuissa, joita teemme sosiaalisen median kanavissa. Osa näistä sisällöistä on upotettuna verkkosivuillemme.

Tiedossamme on seuraavat poikkeukset saavutettavuusvaatimuksista:

Youtube-kanavalla ei ole tekstitystä kaikissa ennen 23.9.2020 julkaistuissa videoissa, sillä näitä videoita saavutettavuusvaatimukset eivät koske.

Facebookissa julkaistuissa vanhemmissa postauksissa ole välttämättä ole kuvissa vaihtoehtoisia tekstejä tai videoissa tekstitystä.

Vaihtoehtoisia tekstejä tai videoiden tekstityksiä puuttuu myös vanhoista Twitter- ja Instagram-päivityksistä. Oleellinen informaatio on pyritty kuvaamaan postausten tekstikentässä.

Anna meille saavutettavuuspalautetta sähköpostitse

Voit lähettää meille palautetta sivuston saavutettavuutta koskien osoitteeseen viestintä@pkpelastuslaitos.fi Mikäli huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää.

Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Saavutettavuuden valvonnan yksikkö

www.saavutettavuusvaatimukset.fi

saavutettavuus(at)avi.fi

puhelinnumero vaihde 0295 016 000